THEOR VERPLANCKE

THEOR VERPLANCKE

Culinair spindoctor Theor Verplancke heeft een goede neus voor culinaire trends én talent. Hij stelt zijn netwerk, creativiteit en gevoel voor originaliteit graag ter beschikking aan culinaire merken en organisaties, chefs, restaurants en smaakmakers.

Voordat hij een fulltime culinaire spindoctor werd, was Theor Verplancke van UMAMI.  jaren actief in de Nederlandse dance scene en bracht hij Armin van Buuren naar de top 10 van beste Dj’s van de wereld. Tegenwoordig verslindt hij geen vinyl meer, maar food. Al  10 jaar jaar is hij een begrip in de hospitality en gastronomie.

Hij is mede-oprichter van Dutch Cuisine en vanuit woonplaats Leiden maakte hij met opdrachtgevers als Wolf Atelier, het Conservatorium hotel, Taiko Restaurant en Tunes Bar, Bluespoon Restaurant & Bar en Bord’Eau naam in het Amsterdamse culinaire landschap.

Door zijn werkzaamheden voor onder meer Niven Kunz*, Julius Jaspers en het gerenommeerde culinaire genootschap Les Patrons Cuisiniers heeft hij het merendeel van de Nederlandse topchefs onder zijn speeddial staan.

Maar of hij nu voor een lunch aanschuift bij Noma of een Febo kroketje uit de muur haalt, genieten doet hij altijd en overal.

Hij heeft een uitstekende neus voor de culinaire trends én een grote diversiteit aan persoonlijk contacten met een groot aantal internationale chefs, journalisten, food influentials en bloggers. Zijn goede relatie met culinaire merken, evenementenorganisaties en festivals stelt hem in staat steeds de juiste doelgroep te bereiken. Dankzij zijn werkzaamheden voor o.a. Wolf Atelier, The Bishop en Lot & de Walvis wordt hij ook steeds vaker gevraagd voor ideation en brainstormsessies.

‘Concept, creatie of gewoon even brainstormen? Bel me, ik ga graag voor en met je aan de slag!’