Bluespoon Restaurant & Bar

Andaz Amsterdam Prinsengracht heeft UMAMI Management aangesteld voor het uitvoeren van de PR activiteiten voor Bluespoon Restaurant & Bar. Door de handen ineen te slaan met UMAMI wil Andaz Amsterdam Prinsengracht van zowel het bar als het restaurantgedeelte van Bluespoon Restaurant & Bar een household name maken voor zowel hotelgasten als locals.

 

Theor Verplancke van UMAMI Management: ‘Bluespoon Restaurant & Bar is een perfecte aanvulling op UMAMI’s portfolio. Onder leiding van barmanager Martin Eisma heeft Bluespoon Bar een enorme vlucht genomen. Het staat voor absolute topkwaliteit, authenticiteit, gastvrijheid en een in alle opzichten unieke ervaring, maar het restaurantgedeelte vloog tot dusver PR-matig nog een beetje onder de radar. Daar gaan we dus zo snel mogelijk verandering in brengen. Sander Bierenbroodspot, Bluespoons Executive Chef, kan waanzinnig koken en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in sterrenkeukens in binnen- en buitenland, maar is van huis uit een erg bescheiden jongen. Daar ga ik hem een beetje vanaf helpen. Sander en Martin zijn de onbetwiste Mad Hatters van Bluespoon, expect things to get crazy!’

Over Bluespoon Restaurant & Bar
Het thematische Alice in Wonderland-design van Marcel Wanders gecombineerd met een ongeëvenaarde cocktailkaart, smakelijke gerechten en een zeer toegewijd team, maken Bluespoon Restaurant & Bar tot een geliefde hot spot voor zowel hotelgasten als Amsterdamse locals. Gesitueerd op begane grond van het vijfsterren Andaz Prinsengracht hotel met brede raampartijen, uitnodigende stoelen en banken en een magnifieke open bar, is dit net zo goed een plek waar men komt om te zien als gezien te worden. Maar bovenal is dit een plek waar men komt om te genieten. En of je dit nu alleen doet, met nieuwe vrienden of oude bekenden; het team van Bluespoon Restaurant & Bar zet alles op alles om iedereen happy de deur uit te laten gaan.

Over UMAMI Management 
Voordat hij een fulltime culinaire spindoctor werd, was Theor Verplancke van UMAMI Management jaren actief in de Nederlandse dance scene en bracht hij Armin van Buuren naar de top 10 van beste Dj’s van de wereld. Tegenwoordig verslindt hij geen vinyl meer, maar food. Al bijna 10 jaar jaar is hij een begrip in de hospitality en gastronomie. Hij is mede-oprichter van Dutch Cuisine en vanuit woonplaats Leiden maakte hij met opdrachtgevers als Wolf Atelier, het Conservatorium hotel, Taiko Restaurant en Tunes Bar en Bluespoon Restaurant * Bar naam in het Amsterdamse culinaire landschap. Door zijn werkzaamheden voor onder meer Niven Kunz*, Julius Jaspers en het gerenommeerde culinaire genootschap Les Patrons Cuisiniers heeft hij het merendeel van de Nederlandse topchefs onder zijn speeddial staan. Maar of hij nu voor een lunch aanschuift bij Noma of een Febo kroketje uit de muur haalt, genieten doet hij altijd en overal.

PERSBERICHT 4 februari 2019

Close the Loop keert terug met The Southern Pick-Me-Up

Na een break in verband met de Dry January-challenge, keert Close the Loop, het vooruitstrevende no waste concept van Bluespoon Restaurant & Bar, op 7 februari terug met de ultieme winterse pick-me-up: een conscious craft Espresso Martini. Bluespoon’s executive chef Sander Bierenbroodspot en barmanager Martin Eisma hebben de handen opnieuw ineen geslagen om deze publiekslieveling, met restproducten uit de keuken, een verrassende en conscious make-over te geven. Sander serveert hierbij een bijpassend gerecht. De cocktail en bite pairing zullen de gehele maand in Bluespoon Bar als special op de kaart staan.

Close the Loop
Om te laten zien en vooral te proeven, dat meer bewustzijn en een no waste policy geen afbreuk doen aan smaak en beleving, hosten Sander Bierenbroodspot en Martin Eisma ook in 2019 Close the Loop Thursdays. Hierbij staat maandelijks een nieuwe conscious craft cocktail centraal, gebaseerd op telkens één ingrediënt uit de keuken dat anders als waste in de prullenbak zou zijn verdwenen. Ditmaal zijn koffie, eierschalen en selderijschilletjes “geforaged”. Dit inspireerde het creatieve duo tot een met eierschalen geïnfuseerde tonic, selderijzout en een Cold Brew van verspilde koffie.

The Southern Pick-Me-Up
Als ultieme pick-me-up gedurende de koudste maand van het jaar, creëerde Martin een conscious remake van de oppeppende crowd pleaser Espresso Martini. Deze no waste Cold Brew krijgt een extra kick en zalige warmte dankzij een scheut stoutmoedige, spicy Bulleit Bourbon. Dit bracht Sander tot een bijpassend gerechtje van kalfszwezerik, selderij en koffie. The Southern Pick-Me-Up met bijpassende bite zullen de gehele maand voor € 12 als special op het barmenu staan.

Over Bluespoon Restaurant & Bar
Het eigenzinnige Marcel Wanders interieur gecombineerd met een opwindende cocktailkaart, de internationale cuisine met een speelse Amsterdamse twist en de feilloze service, maken dit tot een geliefde hotspot voor hotelgasten en locals. Gesitueerd op begane grond van het vijfsterren Andaz Amsterdam Prinsengracht hotel met zijn brede raampartijen, grote fauteuils en een open bar met uitnodigend borrelbuffet, is Bluespoon Restaurant en Bar de ideale woonkamer away from home. Want of je hier nu in je eentje ontspant, met nieuwe vrienden of oude bekenden; je voelt je altijd verzorgd en gekoesterd.

Over Martin Eisma
Hij omschrijft zichzelf als een flashy f•cker maar naast een grote persoonlijkheid, beschikt Bluespoons uitgesproken barmanager Martin Eisma over een minstens zo indrukwekkende portie skills. Hij schenkt niet enkel infusions en spirits, maar zijn levensfilosofie en passie. Met zijn aangeboren nieuwsgierigheid en compleet eigen stijl heeft hij Bluespoon’s Bar naar de top van de Amsterdamse high-end cocktailbars gebracht. Samen met Sander wil hij de band tussen mixology en gastronomie in Bluespoon nog verder uitdiepen. Hij is sowieso pas tevreden als hij iedere gast een compleet unieke ervaring heeft gegeven.

Over Sander Bierenbroodspot
Sander Bierenbroodspot deed ervaring op in sterrenkeukens in binnen- en buitenland, waarna hij bij de Vrienden van Jacob* in Santpoort bewees ook als chef-kok zijn mannetje te staan. Als executive chef van Bluespoon Restaurant & Bar laat hij zich volop inspireren door het grenzeloze interieur, de internationale gasten en zijn samenwerking met barmanager Martin Eisma. Dit heeft geleid tot een lichte, frisse en fantasierijke cuisine waarin Europese gerechten en Nederlandse producten de hoofdrol spelen.

Close The Loop Thursdays

Donderdag 7 februari
Aanvang 19:00

Bluespoon Restaurant & Bar 
Prinsengracht 587
Amsterdam
bluespoon@andaz.com
+31(0)20 5231250

Website 
https://bluespoon-restaurant.nl

Openingstijden
Bluespoon Restaurant is dagelijks geopend tot 22.00 uur
Bluespoon Bar is dagelijks geopend tot 1.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 2.00 uur

– EINDE PERSBERICHT –

NOOT VOOR DE REDACTIE / NIET VOOR PUBLICATIE:

AANWEZIG ZIJN OP DE LAUNCH?
Voor pers is een beperkt aantal plekken gereserveerd voor de launch party op 7 februari. Wil je verzekerd zijn van een plekje, laat dit dan zsm weten! Mocht a.s. donderdag niet schikken, maar ben je wel toe aan/nieuwsgierig naar The Southern Pick-Me-Up laat het dan gerust weten, dan kijken we of een tasting op een ander moment mogelijk is.

PERSCONTACT
Voor meer informatie, ander hi-res beeldmateraal of interviewaanvragen met Martin Eisma en/of Sander Bierenbroodspot kun je contact opnemen met: Theor Verplancke via +31(0)653 303226 / theor@umamimanagement.com

De link naar de hi-res versie van bovenstaande foto en ander relevant beeld vind je hier: 
https://www.dropbox.com/sh/1se7dvr3o9y8qnw/AAC9V2y2ztz4lo3GjBqxA6Xva?dl=0

PERSBERICHT 1 februari 2019

BeGIN Valentijn in Bluespoon Restaurant & Bar

Met oesters met gin in de bar, een bijpassende gin & tonic bij elk van de vier-gangen, inclusief een dessert to share, staat romantiek vetgedrukt op het menu in Bluespoon Restaurant & Bar op 14 februari.

Bluespoon Restaurant & Bar laat de vonken er vanaf vliegen
Het flirten begint gelijk in de bar Bluespoon’s eigen Mad Hatter, barmanager Martin Eisma een verleidelijk aperitief met oesters en Nolet’s Gin (zijn absolute favoriet) serveert. Waarna Martin en executive chef, Sander Bierenbroodspot, in het restaurant gezamenlijk de rol van cupido op zich nemen met een sublieme food en gin & tonic pairing. Hiermee bevestigend dat de flirt die tijdens Close The Loop tussen keuken en bar is begonnen, inmiddels is uitgemond in een knetterende verliefdheid met culinair vuurwerk tot gevolg. Gebaseerd op Sanders sexy Valentijns-menu heeft Martin voor elk gerecht de perfecte gin & tonic gecreëerd om dit te begeleiden. Een G&T is namelijk niet alleen een klassieker, hij is bovenal feestelijk en dus voor Martin dé cocktail om de liefde mee te vieren!

Vier-gangen menu (inclusief amuse in de bar)
Het diner begint ongedwongen met een zalig zoete en sappige Langoustine, die gecombineerd wordt met de frisse, bloemige tonen van Silent Pool gin met 1724 tonic. Het volgende gerecht, Sanders fameuze gnocchi met eidooier en Boeren Oplegkaas, is een bordje pure liefde. Geruststellend als een innige omhelzing. Terwijl de prikkelende, ietwat scherpe tonen van Rutte Celery Gin met Fentiman’s Dry Tonic, de verwachtingen voor wat deze avond nog meer in petto heeft aanwakkeren. Het hoofdgerecht van eend, artisjok, gepekelde vijg, rokerige biet en tijmjus gaat gepaard met Italiaanse Gin de Professore en Fentiman’s Dry Tonic. De speelse hinten van kaneel, vanille en wilde roos in de gin flirten er op los met de masculiene rokerigheid van dit hoofdgerecht en zorgen gegarandeerd voor zuchten van voldoening. Maar we zijn er nog niet: sharing is caring en dat geldt zeker voor het dessert dat geserveerd wordt met Blind Tiger gin & East Imperial tonic. Wees niet bang om je handen vies te maken, het zou zelfs kunnen dat je je tong moet gebruiken. Liefde is lekker bij Bluespoon: Happy Valentine’s Day! Het viergangen Valentine’s Menu kost € 64,-. De pairing van vier bijpassende Gin & tonics kost € 20,-

Over Bluespoon Restaurant & Bar
Het eigenzinnige Marcel Wanders interieur gecombineerd met een opwindende cocktailkaart, de internationale cuisine met een speelse Amsterdamse twist en de feilloze service, maken dit tot een geliefde hotspot voor hotelgasten en locals. Gesitueerd op begane grond van het vijfsterren Andaz Amsterdam Prinsengracht hotel met brede raampartijen, grote fauteuils en een open bar met uitnodigend borrelbuffet, is Bluespoon Restaurant en Bar de ideale woonkamer away from home. Want of je hier nu in je eentje ontspant, met nieuwe vrienden of oude bekenden; je voelt je altijd verzorgd en gekoesterd.

Bluespoon Restaurant & Bar 
Prinsengracht 587
Amsterdam
bluespoon@andaz.com
+31(0)20 5231250

Valentine’s Menu
https://bluespoon-restaurant.nl/menu/valentine

Reserveren 
https://bluespoon-restaurant.nl/reservations of via +31(0)20 5231250

Openingstijden
Bluespoon Restaurant is dagelijks geopend tot 22.00 uur
Bluespoon Bar is dagelijks geopend tot 1.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 2.00 uur

– EINDE PERSBERICHT –

NOOT VOOR DE REDACTIE / NIET VOOR PUBLICATIE:

PERSCONTACT
Voor meer informatie, ander hi-res beeldmateraal of interviewaanvragen met Sander Bierenbroodspot en/of Martin Eisma kun je contact opnemen met: Theor Verplancke via +31(0)653 303226 / theor@umamimanagement.com

De link naar de hi-res beeld vind je hier: 
https://www.dropbox.com/sh/807eamwcde0v45e/AAA7_nIqQgrZ3oKGhjb-KUzSa?dl=0