FDBCK Good Food Book

Good Food Book
Uitdaging
UMAMI. heeft twee jaar mogen meedenken om deze serie kookboeken voor het goede doel echt bruikbaar te maken voor de thuiskok. Geen kookboeken voor op de plank, maar om echt te gebruiken in de keuken. Dit betekende maakbare en moderne recepten in een bijzonder jasje.

Oplossing
UMAMI. voorzag het FDBCK team van inhoudelijke culinair advies op basis van de laatste trends. Er werd gekozen voor 50 recepten. Dit betekende meer, interessante en vooral makkelijke recepten van topkoks, food influentials en andere smaakmakers zoals bekende Nederlanders Gerard Ekdom, Martijn Krabbé en Guus Meeuwis en topchefs als Jonnie Boer, Herman den Blijker en Ron Blaauw.
UMAMI. was verantwoordelijk voor de selectie van smaakmakers en verzorgde de PR, waaronder radiocommercials en publicaties in relevante culinaire en lifestyle pers.

Over de klant
FDBCK, uitgesproken als ‘feedback’, is de uitgever van het Good Food Book. Bij FDBCK draait het om delen en de opbrengst gaat naar het World Food Programme. Bij elk FDBCK product kun je precies zien hoeveel schoolmaal tijden je doneert. Zo zorgt elke verkocht Good Food Book voor maar liefst 40 schoolmaaltijden. Die maaltijd en gaan via het WFP naar schoolkinderen in Malawi, een van de armste landen ter wereld. FDBCK is een zelfstandige stichting en voorheen een responsibility project van PostNL.

Good Food Book