Prinz Wolf, Amsterdam

PERSBERICHT

Prinz Wolf lust je rauw!
– Nederlands eerste Tartaria opent vandaag op de Prinsengracht –

Op de Amsterdamse Prinsengracht opent Michael Wolf vandaag de allereerste Tartaria van Nederland: Prinz Wolf. Met een centrale keuken die letterlijk het kloppend hart van het restaurant vormt, kun je hier zes dagen per week van ’s middags tot ’s avonds laat terecht voor je ultieme fresh food fix, want deze Wolf lust je rauw!

Naast zes tartaren (2 vlees, 2 vis, 1 vegetarisch en 1 vegan) in verschillende maten (85, 125 en 150 gram) worden vanuit de volledig open “walk-through” keuken die het hart van de zaak vormt, ook zes soorten oesters en zes verschillende bites geserveerd. Light, supervers en sexy fastfood dus, dat – mits je het brood, frites en de tartelettes kunt weerstaan – bovendien koolhydraat- en glutenvrij is. Nóg iets om in de aangename, ongedwongen setting van Prinz Wolf blij van te worden: de cocktails! Michael liet zes cocktails op basis van de ingrediënten van de tartaren creëren. Je kunt hier dus ook terecht voor spannende food & cocktail pairings. En uiteraard ontbreekt Michaels persoonlijke favoriete Gin & Tonic, de Wicked Wolf, niet op de kaart. Wat hier overigens niet rauw op je bord komt vallen is de prijs. Ook al zit hij op stand, Prinz Wolf toont zich met tartaren vanaf € 10,-, cocktails voor € 12,- en een fles cava voor € 25,-, namelijk een zeer genereuze gastheer.

TARTARIA
Het idee is een jaar geleden ontstaan toen Michael voor het terras van zijn fine dining restaurant Wolf Atelier een speciaal lunchmenu introduceerde. Michael: ‘Het moesten eenvoudige maar smakelijke gerechten zijn, waarmee ik mijn keuken niet teveel zou belasten. Geïnspireerd op eenvoudige tartaria’s zoals ik die zelf veel zag in Portugal, heb ik toen een Tartaria menu gecreëerd. Dat groeide door het succes eigenlijk volkomen uit zijn jasje. Toen ik deze plek kon krijgen heb ik dan ook geen moment geaarzeld.’

Design
Voor de transformatie van intieme wijnbar naar kosmopolitische Tartaria werden Concrete en JPS Architecten ingeschakeld. Om de lange, smalle pijpenla die het was meer licht, lucht en “leven” te geven werd allereerst een compleet nieuw lichtplan ontwikkeld. Voor extra comfort werden de plekken aan de hoge bartafels die zich aan weerszijden van de zaak bevinden ruimer gemaakt. De rvs “walk-through” keuken, die letterlijk het hart van de zaak vormt, is van onder tot boven wit betegeld en vormt een spannend contrast met de betonlook van de tafels. Terwijl de houten vloeren, wanden en het plafond voor aangename warme sfeer zorgen. De spiegels op de wanden spelen met het licht en maken de ruimte optisch groter, terwijl de wijnrekken niet alleen een knipoog naar het verleden zijn, maar ook functioneel. Prinz Wolf beschikt namelijk niet over een kelder. Deze praktische benadering werd trouwens ook voor de wijnkaart gehandhaafd: deze is in één oogopslag te lezen.

Over Michael Wolf
Ondanks zijn Oostenrijkse roots gaat er voor Michael Wolf (1985) eigenlijk niets boven de zee en alle schatten die hieruit voortkomen. In de keuken van Dieter Koshina’s Villa Joya** in Portugal en later bij Sergio Hermans Oud Sluis*** voelde hij zich dan ook als een vis in het water. Eenmaal terug in Nederland verruilt hij zijn zeezicht voor een groot raam aan de Prinsengracht, als hij de leiding over Restaurant Envy op zich neemt. Vier jaar later, in 2015, opent hij Wolf Atelier. Innoverend zowel op het bord als in termen van service en sfeer, drukt Michael vanuit het iconische glazen pand met zicht op het IJ en Westerdok zijn stempel op het Amsterdamse gastronomische landschap. Uit het succes van zijn innovatieve Tartaria lunchmenu werd zijn tweede restaurant Prinz Wolf geboren.

Openingstijden
Prinz Wolf is geopend van maandag t/m zaterdag van 11.30 – 0.00 uur

Adres
Prinz Wolf
Prinsengracht 411
1016 HM Amsterdam
+31 20 344 6408
info@PrinzWolf.nl

Website
www.prinzwolf.nl

Social Media
www.instagram.com/prinz.wolf
www.facebook.com/tartariaprinzwolf