Restaurant Ace, Amsterdam

PERSBERICHT

Restaurant ACE opent op de Utrechtsestraat
– Chef Rik Thesing legt zijn kaarten op tafel –

Chef Rik Thesing is terug in Amsterdam! Op de Utrechtsestraat 33, de plek waar hij ooit begon als leerling-kok bij ‘t Fornuis, opent hij zijn restaurant ACE. Een puur Amsterdams no nonsens restaurant, dat zowel een ode is aan (h)eerlijke kost, als aan zijn geliefde stad en alle kleurrijke en exotische vogels die er neerstrijken. Schuif lekker aan, want ACE is ready to play! In het weekend is de keuken zelfs geopend tot middernacht en sluit ACE om 2.00.

Amsterdamse kost
Als het op eten aankomt wordt er bij ACE hoog ingezet. Alles draait om smaak. De basis van de keuken, die hevig geïnspireerd is op de stad en haar bewoners, wordt gevormd door klassieke Franse technieken en prachtige lokale producten, waaraan exotische geuren en smaken een eigenwijze en wereldse bite geven die zowel uniek, als onmiskenbaar Amsterdams is. Zo ook de sfeer. Dankzij het behoud van originele details zoals de prachtige houten trap, de bar en de kerk-en kloosterdeuren en het gebruik van een donker kleurenpallet, heeft ACE de knusse uitstraling van een Amsterdamse buurtkroeg, maar dan wel in een kosmopolitisch en naughty but nice jasje. Iets wat zich onder meer vertaald heeft in de opgerekte openingstijden: in het weekend blijft de keuken open tot 00.00 uur en sluit ACE om 02.00 en de speciaal voor ACE geschoten, prikkelende werken van fotograaf Saskia de Wal.

Kaart
Goed eten, uitgesproken smaken, een lekkere sfeer en blije mensen; it’s all in the game bij ACE. Het spel, iedereen een heerlijke avond bezorgen, wordt hier door Thesing en zijn team onder leiding van restaurantmanager Mickey Corbijn, op niveau gespeeld. Zonder dat daar wit linnen, vuistdikke wijnkaarten en opgeprikte service aan te pas komen. De komende tijd kunnen gasten bij ACE terecht voor een wisselend drie- tot zesgangen menu vanaf € 38,-. Ook zijn er volop mooie wijnen, waarvan een groot gedeelte ook per glas te krijgen is. Omdat creativiteit en een sterke binding met de buurt voor Thesing voorop staan, zal er bij ACE voortdurend iets nieuws te ontdekken zijn en worden vaste gasten op diverse wijzen beloond.

Over Rik Thesing
Rik Thesing leerde de kneepjes van het vak van Menno Post bij Ron Blaauw** en De Bokkedoorns**. Na als chef-kok vervolgens The Bishop in Leiden op de kaart te hebben gezet, is hij nu terug bij zijn grote liefde: Amsterdam. Op de Utrechtsestraat 33, de plek waar zijn carrière ooit begon opent heeft hij nu zijn eigen zaak. Een restaurant voor en door Amsterdammers en verder voor iedereen die van lekker eten houdt. ‘Lekker eten is tijdloos,’ aldus de chef die zelf wars is van formats, hypes en pretenties. ‘We willen alleen nog maar doen waar wij zelf zin in hebben. Dingen koken die wíj lekker vinden. Je kunt nooit uitblinken als je andermans kunstje jat. Ik kook eerlijk. Liever vier dingen die supergoed zijn, dan een bord vol blaffen met structuren en een pallet van kleuren omdat dat het zo lekker doet op social media. Uiteindelijk draait alles om smaak, die moet zo goed zijn dat mensen met een lach op het gezicht naar buiten gaan. Daar doen we alles voor, dat is onze troef.’

Openingstijden
ACE is open van maandag t/m zaterdag
Van maandag t/m donderdag is de keuken geopend tot 23.00 en het restaurant tot 01.00
Op vrijdag en zaterdag is de keuken geopend tot 0.00 en het restaurant tot 02:00

Contactgegevens
Restaurant ACE
Utrechtsestraat 33
1017 VH Amsterdam
+31 (0)20 6369139
info@restaurantace.amsterdam

Website
www.restaurantace.amsterdam

Social media
Facebook.com/RestaurantAceAmsterdam
Instagram.com/RestaurantAceAmsterdam

PERSBERICHT

Restaurant ACE nu nóg langer open
– Lunchen, dineren & souperen bij ACE –

Sinds ACE eind vorig jaar haar deuren opende is het eerste restaurant van de 27-jarige Amsterdamse chef-kok Rik Thesing, op de Utrechtsestraat 33, hard op weg een buurtfavoriet te worden. Frans-klassiek geschoold en getraind in de sterrenkeukens van Ron Blaauw** en De Bokkedoorns**, weet deze getalenteerde chef dan ook wat lekker eten is.

Bij ACE speelt Thesing zijn eigen spel: verrassend, innoverend, altijd spannend en een tikkie eigenwijs serveert de chef zijn visie op moderne Amsterdamse kost. Concessies doen is niet zijn stijl: niet op creatief vlak en al helemaal niet wanneer het op de smaak van zijn gerechten aankomt. Wars van pretenties en overdadige opsmuk is ACE – waar bewust gekozen is voor een donker kleurenpallet en behoud van originele details – zowel even intiem en knus als een bruine kroeg, als sexy en soulful als een underground speakeasy. De smalle, weinig opvallende buitengevel en het ontbreken van schreeuwerige logo’s of een ingenieus lichtplan, dragen alleen maar bij aan het gevoel een lokale hidden gem gevonden te hebben. ACE is geen concept: smaak is waar het hier om draait.

Voor Thesing, die ooit op exact deze plek zijn carrière begon, stond direct vast dat hij iets terug wilde geven aan de stad die hem eindeloos blijft inspireren en in het bijzonder aan de buurt die hem vanaf het prille begin in het hart gesloten heeft. Tegemoetkomend aan de wensen van zijn gasten heeft hij daarom besloten de openingstijden van ACE nóg verder te verruimen. Voortaan kan men niet enkel voor een all-out romantisch diner of een souper tot in de late uurtjes bij ACE terecht, maar ook voor een lange lunch of quick-bite tussen het winkelen door of voor een theater-voorstelling. Alle gerechten zullen namelijk voortaan in twee portiegroottes te bestellen zijn. Voor slechts € 38 geniet je hier dus al van een 3-gangen menu.

Rik Thesing: ‘Dit is letterlijk de plek waar alles voor mij begonnen is; waar ik als broekie in de keuken bij ‘t Fornuis voor het eerst door het vak gegrepen werd. Ik koester veel mooie herinneringen aan deze straat en als Amsterdammer stond het sowieso als een paal boven water dat ik niet enkel lekker wilde koken voor mensen van buitenaf. Met ACE willen we het kloppende hart van de buurt zijn. Toen bleek dat onze buren het eigenlijk heel jammer vonden dat ze niet ook al ‘s middags bij ons terecht konden, hebben we besloten daar wat aan te doen. Het aanpassen van de openingstijden en de portionering is onze manier om iets terug te doen als dank voor de hartelijke ontvangst die wij hier gekregen hebben.’

Lunch
Di t/m vr 12.00 – 15.00

Diner / souper
Ma t/m do 18.00 – keuken sluit om 23.00
Vrij & za 18.00 – keuken sluit om 24.00

Contactgegevens
Restaurant ACE
Utrechtsestraat 33
1017 VH Amsterdam
+31 (0)20 6369139
info@restaurantace.amsterdam

Website
www.restaurantace.amsterdam

Social media
Facebook.com/RestaurantAceAmsterdam
Instagram.com/RestaurantAceAmsterdam