NIVEN KUNZ

NIVEN KUNZ Groentechef en auteur. Hij kookt zo’n beetje zijn halve leven al de sterren van de hemel. Hij is een van de oprichters van Dutch Cuisine en jurylid van o.a. Topchef Academy op RTL 5

Niven Kunz staat voor 80% groenten en 20% vlees of vis. Vlees en vis vullen zijn gerechten aan in plaats van andersom. Koken met groenten geeft hem de meeste voldoening, het brengt kleur, smaak en textuur in zijn gerechten. Voor hem is deze 80/20 filosofie helder én logisch; in zijn keuken gaan groenten altijd voor. Niet alleen omdat hij dit beter vindt, maar vooral omdat hij koken met groenten het allerleukste vindt. Dit plezier vertaalt zich naar het bord, want in 2013 is zijn restaurant NIVEN in Rijswijk door GaultMillau uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. In 2014, 2015, 2016 én 2017 verkozen 500 collega’s NIVEN opnieuw tot Beste Groenterestaurant van Nederland. 

Niven Kunz en zijn partner Virginie van Bronckhorst openden recent een nieuw restaurant op een voor Niven zeer vertrouwde plek. Het was immers in Wateringen, dat hij op 24-jarige leeftijd  zijn eerste ster veroverde. Met Triptyque gaat hij verder waar Restaurant Niven geëindigd is: gasten verrassen met gastvrijheid op het hoogste niveau. Met deze opening keert hij dan ook in meer dan één opzicht terug naar zijn roots.

‘Ik laat graag zien dat koken met groente in de hoofdrol alles behalve saai is’

Het seizoen en het marktaanbod bepalen zijn menu. Inspiratie haalt hij uit zijn eigen ‘achtertuin’: het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. Verwacht van deze groentefreak gerechten als kervelwortel met buikspek, peentartaar met coquille, snijboon á la Carbonara en macaron van rode biet, blauwe bes en pure chocolade. Hij is mede-oprichter van Dutch Cuisine, een beweging die de Nederlandse keuken internationaal op de kaart zet. Niven Kunz werkte bij De Librije en De Bokkedoorns en heeft al sinds zijn 24ste een Michelinster. Hij was een van de juryleden van het programma TopChef Academy dat op RTL 5 is uitgezonden. Hij maakte voor McDonald’s een sterrengerecht van Franse frietjes, is verkozen tot Aspergeambassadeur 2017 én lanceerde troeploze groentesappen met 80% groente en 20% fruit.

Ook als auteur is hij succesvol. Zijn boeken NIVEN 80/20, GROENTE en GROENTEMENU’S zijn goed ontvangen door de pers en goed verkocht.

Niven Kunz is van waarde in merk endorsements, als presentator, in radio/TV optredens en als jurylid bij bijvoorbeeld culinaire wedstrijden. Hij is in te huren voor inspiratiesessies, lezingen, masterclasses en gaat voor jou aan de slag met catering op locatie.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd wat Niven voor  jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Theor.
Bekijk ook de andere UMAMI. smaakmakers

Julius Jaspers

Luc Kusters Naresh Ramdjas