Box Sociaal

UMAMI. doet de publiciteit van Box Sociaal, Amsterdam en Rotterdam.

PERSBERICHT

 
Box Sociaal breidt uit met twee nieuwe vestigingen

Begin juni opent All Day Australian Brunch en Dinner Café Box Sociaal een tweede locatie hartje Jordaan en later dit jaar staat een opening in Rotterdam gepland. In het jaar dat Box Sociaal in de Plantagebuurt in Amsterdam-Oost haar vijfjarig bestaan viert, wordt de Box Sociaal familie uitgebreid met een nieuwe locatie op de Bloemgracht 47 in de Amsterdamse Jordaan.

Van Down Under naar Amsterdam-Oost
Met de opening van Box Sociaal hartje Jordaan komt voor de oprichters en eigenaars Alex Than Aye en Yudhi Srinivasan, een eind aan een zoektocht die anderhalf jaar geleden al startte. Maar voor de totstandkoming van de eerste Box Sociaal op de Plantage Middenlaan in Amsterdam-Oost, moeten we verder terug en naar de andere kant van de wereld. Naar Sydney, Australië om precies te zijn, waar twee reislustige en door de horeca-wol geverfde vrienden en huisgenoten het plan opvatten om samen een zaak te beginnen. Beiden verliefd geworden op de Europese lifestyle viel de keuze op Amsterdam. Een stad in een land dat in hun ogen alles al had, behalve… een all day brunch-cultuur. Met de intentie het beste uit de rijke Australische brunch-cultuur naar Nederland te brengen landde het tweetal in juni 2017 op Schiphol. Negen maanden later was de eerste Box Sociaal een feit.

Yudhi Srinivasan: ‘In Australië is de gemeenschap enorm belangrijk en voor ons is dat niet anders. Voor Australische begrippen is Amsterdam klein, bewoners hebben recht op hún plekje. Wij zijn daarom van het begin af aan uitgegaan van onze buren. Als die niet bij je willen komen eten, dan doen we iets niet goed. Brunches en diners zijn ons beproefde recept voor good times. Daarmee willen we mensen samenbrengen. Vandaar onze naam.’

Made from scratch
Naast het sociale aspect kenmerkt Box Sociaal zich door de complete toewijding aan het product. In het begin hadden Alex en Yudhi moeite om producenten te vinden die volgens hun standaard konden leveren. Daarom wordt sindsdien driekwart van de kaart, van de burgerbroodjes tot de ketchup, burgerpasteitjes, worsten, mayonaise en chai-siroop, in huis gemaakt. De bespoke cocktails incluis.

Box Sociaal Jordaan
Met de uitbreiding op de Bloemgracht, waar het Box Sociaal team over een grotere, en nog beter uitgeruste keuken kan beschikken, verwacht het perfectionistische duo nog een extra kwaliteitsslag te kunnen maken. Ook biedt de nieuwe keuken extra mogelijkheden buiten de kaart om: waaronder het inblikken van de huisgemaakte sauzen en cocktails, zodat gasten hun Box Sociaal favorieten mee naar huis kunnen nemen.

De kaart verandert minimaal twee keer per jaar en de focus ligt zogezegd op huisgemaakt, duurzaam en lokaal, met hier en daar ook een vette knipoog naar Nederlandse klassiekers. De gerechten zijn overwegend vegetarisch, of hebben een vegetarische optie. Bewezen Box Sociaal Classics zoals de Shak Attack, de Parmy, de Sociaal Standard en Kim’s Taco, waarvan de kip gecoat is met Gohijung glazuur, schitteren ook op de kaart van Box Sociaal Jordaan. Evenals een uitgekiende selectie natuurwijnen en speciaalbieren. Het Amsterdamse ontwerpburo ninetynine is verantwoordelijk voor het interieur dat ’s avonds de intieme sfeer ademt van een laagdrempelige gastropub waar good food, good fun en good friends de sleutelwoorden zijn.

Alex Than Aye: ‘Als chef-kok heb ik een enorme passie voor producten en als het op kwaliteit aankomt doen we geen concessies. Ook niet op de kwaliteit van de service. Mensen stappen ergens binnen voor het eten, maar komen terug omdat ze zich welkom voelen. We hebben het geluk inmiddels over een heel hecht team te beschikken dat dit als geen ander begrijpt en ons Box Sociaal-gedachtegoed op alle fronten vertaalt naar een neighbourhood hangout waar de buurt ook écht graag komt en zich thuis voelt.’

Box Sociaal Rotterdam
Op de supercentrale locatie in de levendige Jordaan en met prachtige hotels op loopafstand, begint voor Box Sociaal deze lente op de Bloemgracht een nieuw Amsterdams avontuur. Als alles meezit – de verbouwing wordt nogal ingrijpend- zal Rotterdam aan het eind van de zomer kennis kunnen maken met de allereerste Box Sociaal in de havenstad, die letterlijk over een grote troef beschikt, namelijk een gigantisch zonneterras.


Box Sociaal Plantage
Plantage Middenlaan 30A 
1018 DG Amsterdam

Box Sociaal Jordaan
Bloemgracht 47 
1016 KD Amsterdam

Box Sociaal Rotterdam
2e Middellandstraat 5B
3021 BK Rotterdam

www.BoxSociaal.com

-Einde persbericht-
NOOT VOOR DE REDACTIE / NIET VOOR PUBLICATIE

HI-RES BEELD VIND JE  HIER (Credit: Georges / Todays Brew):
https://www.dropbox.com/sh/oioaselus6551ru/AABi3DyZ2hMceQgs-ZR9dOIna?dl=0

PERSCONTACT
Voor interviewaanvragen met Yuddhi en/of Alex, meer informatie of meer hi-res beeldmateriaal kun je contact met Theor opnemen via +31653303226 / theor@umamimanagement.com