Café Visscher

UMAMI. Co-creeërde het concept en doet de publiciteit van Café Visscher, Leiden

PERSBERICHT

 
Café Visscher brengt bistronomie naar de toegangspoort van Leiden

Sinds 6 september is op de Stationsweg in Leiden Café Visscher geopend. Zo opulent als het Art Deco interieur van de nagelnieuwe zaak van Rotterdamse chef Arie Visscher (36) oogt, zo nuchter en wars van pretenties is Arie zelf. Na jarenlang tot ver buiten de landsgrenzen en op het hoogste niveau te hebben gekookt – onder andere bij De Librije in Zwolle en bij Joelia by Mario Ridder in Rotterdam – gooit de chef het in Leiden over een compleet andere boeg. In Café Visscher kookt Arie zonder poespas en niet om te scoren in de gidsen, maar om te scoren bij de gasten. In Visschers eerste eigen zaak, gelegen aan de toegangspoort tot het centrum van Leiden, is toegankelijkheid het sleutelwoord. Van spontane gasten die het liefst à la minute iets lekkers op het bord wensen tot uitgebreid à la carte dineren: niemand vist hier achter het net.

 

Bistronomie
Na jaren in enkele van de meest vooraanstaande keukens van Nederland te hebben gewerkt, was Arie zeker niet klaar met koken, maar wel met voorspelbaarheid en exclusiviteit. Een ontmoeting met de uit Leiden afkomstige Theor Verplancke mondde uit in serieuze plannen voor een eigen zaak. Gesteund door de Leidse ondernemers Singha Witteman en Paul Herman werd op de Stationsweg 7 in Leiden de perfecte locatie gevonden. Met de laagdrempeligheid van een buurtrestaurant en het kosmopolitische sfeertje rolt Café Visscher de rode loper uit voor lekkerbekken die gek zijn op bistronomie. Ongeacht of je nu komt voor een glas wijn en een steak frites aan de bar, voor een lunch met oesters met champagne of uitgebreid à la carte wilt dineren. Niet alleen de zaak, maar ook Arie’s aantrekkelijke en toegankelijke kaart biedt meer dan genoeg ruimte voor gasten om hun bezoek compleet naar eigen wens in te kleuren.
 
Arie: “Café Visscher is een plek waar ik zelf ook graag zou komen. Waar je net zo makkelijk afspreekt met vrienden als voor een zakelijke lunch of een romantische date. Zo’n zaak die je iedereen durft aan te bevelen, omdat je weet dat het eten, de sfeer en de beleving er altijd goed zijn en er achteraf niemand wakker hoeft te liggen van de rekening.”
Parijse flair
Een deel van die beleving kwam tot stand door Too Many Agencies dat het ontwerp verzorgde en dat is te zien. Met een knipoog naar het Parijs van de Moulin Rouge is Visscher een spectaculair theatraal restaurant met hangende bloemstukken en antieke Engelse kroonluchters boven een blauwwitte mozaïekvloer. De mix van felle kleuren en contrasterende patronen geeft een dramatisch en weelderig effect, maar de sfeer is er niet een van exclusiviteit, maar juist van feestelijkheid en warmte. Een mondaine setting waar je zowel aangekondigd als onaangekondigd op ieder moment van de dag kunt binnenlopen om alleen, met een intiem of met een groot gezelschap, je eigen feestje te vieren in de serre, aan de bar, in een van de gezellige nisjes of bij goed weer op het terras. Net zoals in de beroemde nachtclub waarop het ontwerp van het interieur is gebaseerd, hoef je enkel te gaan zitten en te genieten van wat er achter de coulissen vandaan komt, want in de keuken ligt de lat hoog. Arie weet simpelweg niet beter. Klassiekers als oesters, kreeftensoep, steak tartaar en entrecote geven hier acte de présence, maar wel op zijn Visschers. Dit betekent dat je al een voorgerecht hebt voor 12 euro en alle hoofdgerechten onder de 30 euro zijn. Ook de prijzen van de wijnen zijn – zowel per glas als per fles (vanaf 28 euro) – alleszins schappelijk te noemen. Wie kaviaar en champagne wil kan dit uiteraard krijgen, maar ook zonder zit je bij Visscher bijzonder goed.
 
Arie: “Goed eten hoeft echt niet de wereld te kosten. Het vergt van de keuken misschien wat meer creativiteit, maar voor mij is het belangrijkste dat het complete plaatje klopt: van de binnenkomst tot het bord, de biertjes, het bestek en de rekening aan toe. De ambiance maakt daar ook zeker deel van uit. In het begin dacht ik: Jeeh wat heftig al die kleuren en patronen, maar na enkele weken proefdraaien zien we dat we dat gevoel mensen iets extra’s te willen bieden perfect hebben weten te vertalen naar een interieur waarin iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.”
 
Over Café Visscher
Café Visscher is in de opstartfase geopend van dinsdag t/m zaterdag. Doordeweeks van 11.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds en in het weekend zelfs tot 01.00 uur. De keuken sluit alle dagen om 22.00 uur.

Café Visscher
Stationsweg 7
2312 AS Leiden
+31 (0)71 8894077
info@cafevisscher.nl
 
EINDE PERSBERICHT
 
 
NOOT VOOR DE REDACTIE / NIET VOOR PUBLICATIE

EEN SELECTIE HI-RES BEELD VIND JE  HIER (Credit: Arjen Poort / Today’s Brew):
https://www.dropbox.com/scl/fo/ssygnjgxdgewd04xizgod/h?rlkey=xx51dz3afmz57s45n3blxwljq&dl=0

PERSCONTACT
Voor interviewaanvragen met Arie Visscher, meer informatie of ander hi-res beeldmateriaal kun je contact opnemen met Theor via +31 653 303226 / theor@umamimanagement.com