Conservatorium hotel, Amsterdam

PERSBERICHT

Vier Valentijn in Taiko en maak kans op een overnachting in het Conservatorium hotel

Chef Schilo van Coevorden heeft weer iets leuks bedacht om een romantisch Valentine’s Diner in Taiko nóg specialer te maken. Als afsluiting van een zeer spectaculair 7-gangen diner krijgt iedere gast namelijk een fortune cookie. Wie in zijn of haar cookie de tekst ’Happy Valentine’s day – Your Room Is Confirmed’ vindt, krijgt een overnachting voor twee in het Conservatorium hotel aangeboden. Hierdoor kan de koude tocht naar huis worden overgeslagen en kan deze Valentijn – na misschien nog een klein drankje in de Tunes Bar – op super romantische wijze in een van de prachtige hotelkamers worden afgesloten.

Over Taiko restaurant
Een hommage aan de mooie smaken en texturen uit verre oosten, dat is chef Schilo van Coevorden’s Taiko restaurant in het Conservatorium hotel. De cuisine is modern-Aziatisch, de uitstraling internationaal en de sfeer ongedwongen “Amsterdams”. Dit maakt Taiko al jaren absoluut onweerstaanbaar voor zowel goed ingewijde locals als internationale fijnproevers.

Over Schilo van Coevorden
In Amsterdam, om de hoek van het hotel, liggen zijn roots. In Azië ligt zijn hart. Opwindende smaken en texturen uit het Verre Oosten vinden in Taiko en Tunes Bar een ijzersterke fundering in zijn klassiek Franse training. Gefocust als een onderzoeker en opzwepend als een dirigent zet Schilo van Coevorden de toon waarop zijn toegewijde team de gasten een onvergetelijke avond bezorgt.

PERSBERICHT

Cut the Crab!
– Schilo van Coevorden kiest Red King Crab als nieuwe Taiko’s ingrediënt van het jaar –

Nadat eerder voor Wagyu en wasabi glansrollen waren weggelegd, heeft Taiko, het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Amsterdam, dit jaar extra groot nieuws! Het nieuwe ingrediënt van het jaar is namelijk Kamchatka krab oftewel Red King Crab, en chef Schilo van Coevorden heeft hieromheen een compleet nieuw Omakase menu gecreëerd.

Geïnspireerd door de Chinese kalender viert Taiko jaarlijks haar verjaardag met het “Taiko New Year”. Dit is tevens het moment dat het nieuwe menu en “Taiko’s Ingredient of the Year” bekend worden gemaakt. Ditmaal heeft chef Schilo van Coevorden zich laten inspireren door de Red King Crab, die met een gewicht tot wel tien kilo en een spanwijdte van twee meter, ook wel de koning onder de krabben genoemd wordt. Schilo’s fascinatie ermee voert alweer bijna twee decennia terug, naar de tijd dat hij nog in Osaka, Japan werkzaam was en een restaurantketen ontdekte waar alleen maar Kani (het Japanse woord voor krab) geserveerd werd. Die onvergetelijke ervaring heeft hij nu vertaald naar Taiko’s nieuwe “Ingredient of the Year” Omakase menu.

Red King Crab
De natuurlijke frisheid, het stevige, sappige vlees en de zoete smaak hebben de Red King Crab zo populair gemaakt, dat vissers er hun leven voor in de waagschaal stellen. Omdat de krabben letterlijk alles eten wat ze te pakken krijgen en nogal een migratiedrift hebben, vormen ze een ernstige bedreiging voor de overige visstand (kabeljauw, zalm en heilbot). Daarom is sinds kort aan de Noorse kant van de Barentszzee het visquotum op Red King Crab opgeheven.

Schilo, altijd op zoek naar het beste van het beste, kwam uiteindelijk terecht in het meest noordelijke stukje Noorwegen: in het piepkleine vissersplaatsje Hammerfest. Dit heeft twee grote voordelen: de kwaliteit van de krab, die stuk voor stuk met de grootste zorg behandeld wordt, en het beschikt over een luchthaven. Dit betekende dat er een luchtbrug kon worden opgezet naar Amsterdam. De Red King Crab wordt levend ingevlogen en bij vishandel Jan van As in een bassin bewaard. Hierdoor beschikt Taiko altijd over levende en dus de meest verse Red King Crab.

Schilo over zijn kennismaking met Hammerfest: ‘Ik ben met een visser die nota bene in Arctic Waters, de Noorse spin-off van Deadliest Catch, te zien is, mee de zee op gegaan. IJskoud water tot aan mijn liezen, een onstuimig deinende boot en niets dan kolkende schuimkoppen en besneeuwde bergtoppen in het vizier. Het was alsof ik in mijn eigen Deadliest Catch zat, wat een avontuur! Noren bleken overigens de krab uitsluitend te koken of barbecueën, maar omdat het water zo zuiver is kun je het vlees ook perfect rauw als sashimi eten. Dan komt die combinatie van het zilte vocht uit de scharen en het zoete vlees namelijk optimaal tot zijn recht. Zo serveer ik hem in Taiko onder meer op ijs dat op smaak is gebracht door de kop, maar bijvoorbeeld ook als gerookte sushi.’

Nieuwsgierig geworden naar deze en Schilo’s overige originele en verrassende bereidingswijzen van Red King Crab? Tot en met 18 september 2018 kunt u in Taiko genieten van het speciale 12-gangen “Ingredient of the Year” Omakase menu à € 115,- waarbij voor het KIng Crab een glansrol is weggeglegd.

Over Schilo van Coevorden
In Amsterdam, om de hoek van het hotel, liggen zijn roots. In Azië ligt zijn hart. Opwindende smaken en texturen uit het Verre Oosten vinden in Taiko en Tunes Bar een ijzersterke fundering in zijn klassiek Franse training. Gefocust als een onderzoeker en opzwepend als een dirigent zet Schilo van Coevorden de toon waarop zijn toegewijde team de gasten een onvergetelijke avond bezorgt.

Over Taiko restaurant
Een hommage aan de mooie smaken en texturen uit verre oosten, dat is chef Schilo van Coevordens Taiko restaurant in het Conservatorium hotel. De cuisine is modern-Aziatisch, de uitstraling internationaal en de sfeer ongedwongen “Amsterdams”. Dit maakt Taiko al jaren absoluut onweerstaanbaar voor zowel goed ingewijde locals als internationale fijnproevers.

PERSBERICHT

Japanse top bartender te gast bij Tunes Bar
– Experience The Art of Japanese Bartending by Global World Class Bartender 2015 Michito Kaneko –

Op 20 en 21 november neemt Tunes Bar in het Conservatorium hotel in Amsterdam zijn gasten, tijdens een zeer speciale editie van Tunes Around The World mee naar Japan. Niemand minder dan Michito Kaneko, een van de allerbeste bartenders ter wereld, zal nadat hij voor zijn Nederlandse collega’s een masterclass heeft gegeven twee shifts als guest bartender draaien.

Michito Kaneko die, mede dankzij zijn oog voor detail, zijn elegante stijl en zijn laserscherpe focus, in 2015 in Kaapstad al werd uitgeroepen tot Global World Class Bartender, zal ook in Tunes Bar gasten van hun stoel af blazen met zijn op Japanse leest gestoelde creaties. Op het menu staan onder meer Michito’s Tunes Around the World interpretatie van een Ritual Tea Serve: een Green Tea Tanqueray Ten Gimlet met zeezout en sake siroop met een side van groene thee, een Boulevardier Twist met geroosterde thee en een DJ Margarita met saké.

Naast het mixen van mogelijkerwijs enkele van de meest geraffineerde cocktails die je ooit geserveerd zult krijgen zal Michito zijn gasten in Tunes ook zijn skills op het gebied van Ice Carving (Emerald Cut) en het creëren van de ultieme garnering (waaronder een Butterfly peel en Sakuru cut-out) tonen. Overigens, nog even over zijn ongeëvenaarde stijl: die heeft hij ontwikkeld en verfijnd met behulp van oeroude martial arts technieken. Als The Art of Japanese Bartending een gezicht zou hebben, was het dat van Michito. Nu bij hoge uitzondering te zien dus achter de bar van Tunes in het Conservatorium hotel.

De Tunes Around The World Guest Shifts zullen plaatsvinden op maandag 20 en dinsdag 21 november van 18.00 – 21.00 in Tunes Bar. Iedereen is welkom, maar wees op tijd om zeker te zijn van een plekje met zicht op de Master at Work.

PERSBERICHT

Tunes Around the World
– Reis rond de wereld in 11 cocktails in het Conservatorium hotel –

Tunes Bar is al vijf jaar dé destination bar voor Gin & Tonics. Maar Tunes is meer. Met de officiële take-off van Tunes Around The World, een zinnenprikkelende reis rond de wereld in elf spannende cocktail & foodpairings, tonen Tim Hoevenagel en Schilo van Coevorden hun ambitie: Tunes een destination bar maken voor álle cocktails. Van The Liquid Siam Dinner met een Sweet and Sour Prawn tot Mr. Mezcalito met een Pulled Pork Taco; bij Tunes is de wereld je oester.

Met de opening van Tunes, Amsterdams allereerste Gin & Tonic bar stond het Conservatorium hotel vijf jaar geleden aan de wieg van Nederlands grootste cocktailhype tot op heden. Toen er op dat vlak voor hen werkelijk niets meer te bewijzen viel, gingen bar manager Tim Hoevenagel en chef Schilo van Coevorden op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit heeft geresulteerd in Tunes Around The World: een spannend cocktailmenu dat je de wereld over neemt in elf eyecatchers van cocktails met bijpassende bites. Compleet met nieuwe technieken, zoals rook, infusions én spectaculair nieuw glaswerk. Van de Bocas del Mundo kaart kunnen de bijpassende foodpairings besteld worden, stuk voor stuk originele en smakelijke bites geserveerd op een voor die specifieke bestemming kenmerkende boca (broodje).

Bar Manager Tim Hoevenagel over het nieuwe avontuur: ‘We zijn supertrots op wat we hebben neergezet, maar we kunnen natuurlijk veel meer dan een perfecte G&T serveren. Gasten van over de hele wereld kunnen in Tunes terecht voor hun favoriete cocktail. Om dat op een unieke te showcasen en iets terug te doen voor onze internationale gasten lanceren we nu Tunes Around the World. Cocktails die nu eens niet geïnspireerd zijn op de seizoenen, maar op de continenten. Na wijn, water- en theepairings hebben we nu een cocktailpairing ontwikkeld. Schilo heeft de cocktails van perfecte boca’s voorzien. Alleen onze creamy ‘Pavlova’ uit Australië kreeg geen eigen gerechtje, die houdt zichzelf namelijk ook uitstekend staande als dessert.’

Schilo van Coevorden: ‘Bij iedere bestelde Tunes Around the World cocktail krijgen de gasten een vliegticket met de bestemming, wie alle continenten heeft gehad krijgt de volgende bestemming on the house. Zo kunnen onze gasten Tunes Miles sparen dus.’

Over Tim Hoevenagel
Tim Hoevenagel is sinds drie jaar bar manager bij Tunes waar hij samen met zijn team avond aan avond keihard werkt om alle gasten met een glimlach de bar te zien verlaten. Tijdens full house voelt hij zich als een vis in het water. Zijn nieuwste kindje, Tunes Around The World is overigens geen afsluiting van een hoofdstuk. G&T’s en Tunes zullen altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Naast Bocas del Mundo zal het kleine Aziatische tapaskaartje met Taiko’s bestsellers ook beschikbaar blijven.

Over Schilo van Coevorden
Executive Chef Schilo van Coevorden is verantwoordelijk voor alle restaurants van het Conservatorium hotel. In restaurant Taiko doet hij gasten avond aan avond versteld staan met een eigentijdse Aziatische keuken, terwijl hij in de Brasserie en Lounge met onovertroffen klassiekers All Day Dining en de elegante Royal Afternoon Tea ervoor zorgt dat iedere gast zich direct thuis voelt. Door invloeden van over de hele wereld toe te passen, zijn de gerechten door de jaren heen geëvolueerd. Wat blijft zijn klassieke en ogenschijnlijk eenvoudige bereidingen met veel respect voor verse en seizoensgebonden producten. Hij werkt met lokale leveranciers en boeren en heeft zijn eigen unieke stijl ontwikkeld.

PERSBERICHT

Schilo van Coevorden viert de lente met Hanami menu

In Taiko, het modern Aziatische restaurant in het Conservatorium hotel is de lente officieel ingeluid. Chef Schilo van Coevorden deed dit door zijn nieuwe Hanami menu te introduceren. Schilo heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan de traditionele Hanami picknick. In een zeer geraffineerd achtgangen Hanami menu worden gasten meegevoerd op een prikkelende ontdekkingsreis langs de onweerstaanbare seasonal highlights van Japan, China en Thailand.

Het woord Hanami (vertaling: bloemen kijken) staat voor de Japanse traditie om te genieten van de kersen (sakura) en pruimenbomen (ume) die slechts gedurende twee weken in bloei staan. Traditiegetrouw verzamelt men zich onder de bloeiende bomen voor feestelijke picknicks met bento boxen, sake en muziek. Deze feestelijke happening heeft Schilo geïnspireerd tot een schitterend achtgangen Hanami menu.

Hierin onder meer: fun met Taiko cocktails. Verleiding door hamachi tartaar met een salade van witte asperges en kaviaar, een Nitamago kwarteleitje en temari sushi van jamon de Wagyu met sakura. Een feestje met crispy wasabi garnalen, kreeften gyoza’s en zwarte garlic. Verrassing met forel met sakura soba en jonge scheuten van de struisvaren. Warmte en gezelligheid met roasted duck met Szechuan peper, Chinese broccoli en Taiko fried rice en tot slot love at first sight als de bloeiende Cherry Blossom Chocolate Tree geserveerd wordt. Schoonheid en vergankelijkheid op zijn aller-smakelijkst!

In tegenstelling tot de helaas maar kortbloeiende sakura kan in Taiko tot en met 22 juli van het Hanami menu genoten worden, dat overigens ook als viergangen menu te verkrijgen is.

Over Schilo van Coevorden
Amsterdam is zijn geboortestad. Azië is waar zijn hart ligt. Schilo’s diepgaand respect voor verse ingrediënten gaat gepaard met een ijzersterk pallet en haast encyclopedische kennis van oosterse smaken en gebruiken. Nooit rustend; altijd bezig, broedend op ideeën en borrelend van enthousiasme dicteert hij het ritme waarop zijn brigade niet alleen het beste uit zichzelf maar ook uit de ingrediënten haalt. Dit maakt Taiko hét restaurant voor modern Aziatische gerechten in Nederland.

Over Taiko restaurant
Een hommage aan de mooie smaken en texturen uit verre oosten, dat is chef Schilo van Coevordens Taiko restaurant in het Conservatorium hotel. De cuisine is modern-Aziatisch, de uitstraling internationaal en de sfeer ongedwongen “Amsterdams”. Dit maakt Taiko al jaren absoluut onweerstaanbaar voor zowel goed ingewijde locals als internationale fijnproevers.

PERSBERICHT

Restaurant Taiko lanceert zijn eerste gin

Ter ere van het vijfjarig bestaan van Het Conservatorium Hotel en Tunes Bar hebben Schilo van Coevorden en Tim Hoevenagel een unieke limited edition Japanse gin ontwikkeld. Taiko’s Gin op basis van gember, wasabi, sakura en yuzu, is in een oplage van slechts 500 flessen geproduceerd. Deze unieke gourmand gin is voorlopig alleen te proeven bij Tunes Bar. Kanpai!

Met de opening van Tunes, Amsterdams allereerste Gin & Tonics bar, vijf jaar geleden, stond het Conservatorium Hotel aan de wieg van Nederlands grootste cocktailhype tot op heden. G&T’s waren ineens overal en niet langer in saaie longdrinks! Sinds Tunes de toon zette worden G&T’s met aandacht en liefde geserveerd in mooie wijnkelken met bijpassend garnituur.

Ter ere van het 5-jarig bestaan van Tunes hebben chef Schilo van Coevorden en bar manager Tim Hoevenagel Taiko’s Gin gecreëerd. Inspiratie voor deze smakelijke gin zijn de Japanse smaken van Restaurant Taiko en in het bijzonder Taiko’s ingrediënt van het jaar, wasabi.

Gin adept van het eerste uur Schilo van Coevorden: ‘Vijf jaar geleden hebben we met onze G&T bar een monster gecreëerd. Met deze toegankelijke gourmand gin, opgebouwd rondom enkele van mijn favoriete ingrediënten, is de cirkel rond. Ik ben heel blij met het resultaat. Taiko’s Gin is geen statement gin, het is een zachte, florale allemansvriend.’

Tim Hoevenagel: ‘We serveren hem met een heerlijk frisse, Japanse yuzu tonic, appelbloesem en gember. In het voorjaar vervangen we de appelbloesem voor wasabiblad. Het is een heel mooie frisse cocktail geworden met een licht zoetje. De gin is ook perfect te serveren als een martini, en ook verwarmd, zoals een saké. Ook hebben we een waanzinnige Kimchi Mary bedacht.’

Over Schilo van Coevorden
In zijn geboorteplaats Amsterdam zet Schilo in Taiko een eigentijdse Aziatische keuken op de kaart. Door invloeden van over de hele wereld toe te passen, zijn de gerechten door de jaren heen geëvolueerd. Wat blijft zijn klassieke en ogenschijnlijk eenvoudige bereidingen met veel respect voor verse en seizoensgebonden producten. Hij werkt met lokale leveranciers en boeren en heeft zijn eigen unieke stijl ontwikkeld.

Over Tim Hoevenagel
Tim Hoevenagel is sinds 3 jaar bar manager bij Tunes waar hij samen met zijn team avond aan avond keihard werkt om alle gasten met een glimlach de bar te zien verlaten. Geen detail ontgaat hem en hij is op zijn best wanneer het full house is met eten, drinken en live muziek. Apetrots is hij op Taiko’s Gin wat hij ziet als het begin van een heel nieuw hoofdstuk.

Twee recepten van Tim Hoevenagel met Taiko’s Gin

Perfect Serve Gin & Tonic
50 ml Taiko’s Gin
200 ml Yuzu tonic
Garnering: Verse gember & appelbloesem

Taiko’s Kimchi Mary
50 ml Taiko’s Gin
180 ml Tomatensap
10 ml Kimchi
10 ml Citroensap
Garnering: Stukjes Chinese witlof. Chili peper/zout randje op het glas

PERSBERICHT

Schilo van Coevorden kiest wasabi als Taiko ingrediënt van het jaar

Vandaag lanceert Taiko, het Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Amsterdam, het nieuwe Taiko ingrediënt van het jaar: Wasabi. Het komende jaar zal een groot gedeelte van het menu daarom dan ook in het teken staan van de Japanse Wasabi plant. Zeer opvallend is dat deze Wasabi in Engeland wordt verbouwd.

Geïnspireerd door het Chinese Nieuwjaar viert Taiko iedere verjaardag van het restaurant met een zogenaamd ’Taiko New Year’. Traditioneel kiest Chefkok Schilo van Coevorden ieder jaar een ingrediënt dat het komend jaar centraal zal staan. Vorig jaar was dit Hida Wagyu vlees, dit jaar is het wasabi.

Schilo’s voorliefde voor wasabi komt voort uit een herinnering uit zijn jeugd toen zijn vader hem als kleine jongen meenam naar een Japanse delicatessenwinkel. Hier proefde Schilo op aandringen van zijn vader voor het eerst wasabi en hij was direct verkocht. ‘Ik heb dit jaar voor wasabi gekozen om de veelzijdigheid van deze prachtige plant te vieren. Wasabi staat symbool voor alles wat ik bewonder aan de Japanse keuken; het mysterie, de schoonheid en de prachtige, exotische kleur. Ik wil onze gasten laten proeven hoe extreem lekker en veelzijdig verse wasabi is. Hopelijk lukt het ons ze af en toe achter te laten met een traan van geluk’ aldus Schilo van Coevorden.

Naast de wortel van de plant maakt Schilo ook gebruik van de bloemen, stengels en bladeren van de plant. Traditioneel wordt wasabi vers geraspt en geserveerd met sushi en sashimi maar bij Taiko zal het ingrediënt in veel verschillende gerechten opduiken. Op het nieuwe menu staan gerechten als panacotta, sorbet, soep en yoghurt. En in allen is wasabi verwerkt.

De wasabi wordt geleverd door The Wasabi Company, een gerenommeerde wasabi boerderij, dat onderdeel uitmaakt van de Watercress Company in Dorchester, Zuid-Engeland. Het bedrijf werd in 1850 opgericht en vandaag de dag leveren zij wasabi planten aan een grote selectie restaurants in heel Europa.

Vanaf vandaag kan iedereen genieten van het nieuwe Taiko ingrediënt van het jaar en kennismaken met een groot aantal zeer bijzondere gerechten met wasabi.